جذب و اندازه‌گیری ولتامتری گالیک اسید بر روی دولایه آلژینات/نانو ذرات‌کربنی‌آمین-دار در برخی گیاهان دارویی

نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی

نویسندگان

1 گروه شیمی- دانشگاه محقق اردبیلی

2 دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

3 گروه زیست شناسی- دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در این پژوهش از روش لایه‌نشانی لایه‌به‌لایه با استفاده از پلیمر سدیم آلژینات و نانوذرات‌کربنی‌آمین‌دار برای اصلاح سطح الکترود کربن‌شیشه‌ای استفاده شده است. الکترود اصلاح شده با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)و اسپکتروسکوپی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) مطالعه شد. با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی، اندازه‌ی ذرات نانوکربن در سطح الکترود بین 72 تا 12 نانومتر، تخمین زده شده است. گالیک‌اسید به عنوان ترکیب آنتی‌اکسیدانی طبیعی موجود در مواد غذایی با استفاده از الکترود کربن‌شیشه‌ای اصلاح‌شده و به روش ولتامتری پالس تفاضلی، انداز ه‌گیری شد. پارامترهای pH و سرعت روبش پتانسیل بهینه شدند. در شرایط بهینه، با استفاده از ولتامتری پالس تفاضلی، محدوده‌ی خطی غلظت برای گالیک‌اسید به ترتیب 0.1 تا 100.0 میکرو‌مولار و حد تشخیص معادل 0.057 میکرومولار شد. در انتها، مقدار گالیک اسید در برخی گیاهان داروئی: مرزنجوش، آویشن و پنیرک، با استفاده از الکترود کربن شیشه‌ای اصلاح شده، اندازه‌گیری شد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Adsorption and Voltammetric Determination of Gallic Acid at the Surface of Alginate/Aminated Carbon Nanoparticles bilayer in Some Herbs

نویسندگان [English]

  • mina Rahimizadeh 1
  • Mandana Amiri 2
  • saber zahri 3
1 دانشجو
2 Department of Chemistry, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil
3 هیات علمی
چکیده [English]

In this study, layer-by-layer deposition method by sodium alginate polymer and carbon nanoparticles were used for modification of glassy carbon electrode surface. The modified electrode surface was studied by using scanning electron microscopy (SEM) and electrochemical impedance spectroscopy (EIS). The SEM images has been utilized to estimate the size of carbon nanoparticles on electrode surface which is approximately 47-57 nm. Gallic acid and ascorbic acid the antioxidant compounds naturally present in foods were determined with modified glassy carbon electrode using differential pulse voltammetry technique. The effect of. scan rate and pH parameters were optimized. In optimal conditions, using differential pulse voltammetry, the linear range for the concentration of gallic acid and ascorbic acid are 0.1-100.0 and 1.0-1000.0 µM and the limit of detection equal to 0.057 and 0.368 µM is estimated respectively. Finally, Gallic acid was determined in some herbs such as marjoram, thyme and mallow.

کلیدواژه‌ها [English]

  • modified glassy carbon
  • Gallic acid
  • aminated carbon nanoparticle
  • Voltammetry
[1] B. Badhani, N. Sharma, R. Kakkar, RSC Advances, 5 (2015) 27540.

[2] S. Li, H. Sun, D. Wang, L. Qian, Y. Zhu, S. Tao, Chinese Journal of Chemistry, 30 (2012) 837.

[3] A. Andreu-Navarro, J. Fernández-Romero, A. Gómez-Hens, Analytica chimica acta, 695 (2011) 11.

[4] K. Dhalwal, V. Shinde, Y. Biradar, K. Mahadik, Journal of food composition and analysis, 21 (2008) 496.

[5] J. Tashkhourian, S.N. Ana, S. Hashemnia, M. Hormozi-Nezhad, Journal of Solid State Electrochemistry, 17 (2013) 157.

[6] F. Gao, D. Zheng, H. Tanaka, F. Zhan, X. Yuan, Q. Wang, Materials Science and Engineering C, 57 (2015) 279.

[7] J. Tashkhourian, S. Nami-Ana, Materials Science and Engineering C, 52 (2015) 103.

[8] R. Durst, Pure and Applied Chemistry, 69 (1997) 1317.

[9] A.J. Bard, Chemical modification of electrodes, J. Chem. Educ, 60 (1983) 302.

[10] S. Cheraghi, M.A. Taher, H. Karimi-Maleh, Journal of Food Composition and Analysis, 62 (2017) 254.

]11[ حبیبی، بیوک; ایازی، زهرا; رستمی، جلال، مجله ی شیمی کاربردی، شماره 46 (1397) ص 9.

]12[ تاجیک، آتنا; محمد­علی­تهرانی، رامین، مجله ی شیمی کاربردی، شماره 36 (1394) ص 159.

]13[ امیری، ماندانا; علیمرادی، محسن; نکوییان، خدیجه، مجله ی شیمی کاربردی، شماره 22 (1391) ص 9.

]14[ کامیابی، محمد; نیازی، سارا; عسگری، زهره، مجله ی شیمی کاربردی، (1398).

 [15] S. Li, J. Qu, Y. Wang, J. Qu, H. Wang, Analytical Methods, 8 (2016) 4204.

]16[ قلخانی، معصومه; شاهرخیان، سعید مجله‌ی شیمی کاربردی، شماره 36 (1394) ص 9.

[17] S. Wei, W. Dandan, G. Ruifang, J. Kui, Electrochemistry Communications, 9 (2007) 1159.

[18] H. Salehniya, M. Amiri, Y. Mansoori, RSC Advances, 6 (2016) 30867.

[19] M. Amiri, S. Ghaffari, A. Bezaatpour, F. Marken, Sensors and Actuators B: Chemical, 162 (2012) 194.

[20] H. Yan, X. Chen, Z. Shi, Y. Feng, J. Li, Q. Lin, X. Wang, W. Sun, Journal of Solid State Electrochemistry, 20 (2016) 1783.

[21] M. Amiri, H. Salehniya, A. Habibi-Yangjeh, Industrial & Engineering Chemistry Research, 55 (2016) 8114.

[22] S.F. Wang, X.G. Chen, Z.D. Hu, Y. Ju, Biomedical Chromatography, 17 (2003) 306.

[23] R. Abdel-Hamid, E.F. Newair, Journal of Electroanalytical Chemistry, 704 (2013) 32.

[24] T.Hibino, S. Kakimoto, M. Sano, Journal of The Electrochemical Society, 146 (1999) 3361.

[25] Y.M. Issa, A.F. Khorshid, Journal of Advanced Research, 2 (2011) 25-34.

[26] S.M. Ghoreishi, M. Behpour, M. Khayatkashani, M.H. Motaghedifard, Analytical Methods, 3 (2011) 636.

[27] J. Wang, Analytical electrochemistry, John Wiley & Sons, (2000), 28.

[28] N. Sangeetha, S.S. Narayanan, Analytica chimica acta, 828 (2014) 34.

[29] R. Abdel-Hamid, E.F. Newair, Journal of Electroanalytical Chemistry, 704 (2013) 32.

[30] M. Ghaani, N. Nasirizadeh, S.A.Y. Ardakani, F.Z. Mehrjardi, M. Scampicchio, S. Farris, Analytical Methods, 8 (2016) 1103.

[31] M.A. Sheikh-Mohseni, Analytical and Bioanalytical Chemistry Research, 3 (2016) 217.

[32] S. Sundaram, M. Jagannathan, M.R.A. Kadir, S. Palanivel, T. Hadibarata, A.R.M. Yusoff, RSC Advances, 5 (2015) 45996.

[33] Ü.T. Yilmaz, A. Kekillioglu, R. Mert, Journal of Analytical Chemistry, 68 (2013) 1064.

[34] L.P. Souza, F. Calegari, A.J. Zarbin, L.H. Marcolino-Júnior, M.r.F. Bergamini, Journal of agricultural and food chemistry, 59 (2011) 7620.

[35] M. Kahl, T.D. Golden, Electroanalysis, 26 (2014) 1664.